(Moalaisjeäkärien terapiaryhmä, jossa asiat puhutaan joko peitellysti taikka sitten niijjen omilla nimillä. Riittävästi puheenvuoroja kerralla.)

-Mikäköhän on kun nautittuani toissailtana raskaan työviikon päätteeksi tilkan viiniä ja yhden saunaoluen, olo on ollu yhtä sahalaitaa! Päätä juilii, ruppi kuin tulessa ja vtutus on ankara. Vaikka ennen kippas perjantaikosanderin kyytipoikina korilisen aata...

-Semmostaha se vanhuus tekköö. Minäkää en taho mihinkää pystyä vaikken oo muuta vetäny ku muutama hasispiipullise, oopijumin, herroiinipiikitykse, kokamiini ja ämpärillise sekalaisia taplettia, jäläkee.

-Enne'aekkaa nuorna miesnä, Stalingradin piiritysreissulla sitä meikäläiselläkkii tämähti temmi tanaan ja pärskähti ku hauklauma rannasta vaikkei siellä juur kovinkummosia tamma-moatusskoita ollu tsuumailla.... Voa viimevuosina, sej' 'j' jäläkee ku män "jänne poikki sieltä" ei ota ettee enneä ies noapurin post' loutalla vaikka niille tullee sinne ihan hytrauliikkalehtiä.

-Jaa että hytrauliikkalehtiä. Mitähä ne semmoset hytrauliikkalehet oike o?

-Mikkääs nihilistinuti se teälä nillittää. Pittäisköhä sun männä takasin sinne pilttien pyhäkouluun, mistä just äskön het ihav' vissiimuute oot karannu.

-Sinä saakelin tupes! Tuommosesta nyt äläkän nostat. Etkö tuota nyt ymmärrä. Kunhan vasiten tyhmäks heittäytyy ja yrittää ärsytteä.

-Nyt puukot pois tai minä hivvautan kirveellä!

-Jaha. Se on tuassiisa aika soittoa polliisi ja ampulanssi. Aina tämä sama juttu. Antakeapas sitä pänikkeä tänneppäi.

-Siinon pänikkäs. Siinä ompi kolomasti käytettyä sontakuorman pohjalla saostettua ja lehmäkusella jatkettua juovutuslientä.

-Tokko ole muuta vaihtoehtoa ku tuo iä ' ikune juovuspänikkä. löylyä lisseä ja sitteh hankee!

-No mutta sehä o sitä parasta mitä löytyy! Kato taju kankaalle kerralla ja poskipaskat pihanurmelle!

-Kututaampa Himase'aka' poika tutkimaa tämänki porukan onnellissuutta ni eiköpä voa oppositioki hyrise tyytyväisenä että hyvihhä meillon asijat...

-Opposiitsijoni ei mistää mittää ymmärrä. Ketä siellä ny o? Jutta Urpolaene ja muut solisalitemokraatit, pierusuomalaiset ja vasemmistoliitto. Hehheh, tulukoo mäeltä joku Suomea koskeva suuralote!

-Meillä muute tää ilimastommuutos wörkkii ihan vika ssuuntaa. Kum pittäis kelien lämmitä, teälläpä riittää siperijanviielitä. Turha meille tulla urveltaa hiilijalajjälistä soatim muusta joutavasta. Soa nähä millo tekkee kevvään vai tekkeekö ollenkaa.

-Siten on. Kevväästä ei tok tarvi mitteä välitteäkää. Kevät o paska-aekaa talave ja kesä vläissä.

-Näi o. Kevät o iha paska, ihan läpipaska aeka.