Meni sitten toispuoleiseks? Tätä menoa hyytyy...

Jos taukopaikka on seurausta siitä, että brutaalilla tavalla jouduin keskeyttämään puheyhtyden puhelimessa muutama vrk sitten, pahoittelen. Olin innolla odottanut Scorsesen elokuvaa The Band - The Last Walz.. Suotta kiirehdin. Elokuva oli laiska, ponneton, surkea. Jos  kerran katsotaan Scorsesella olevan upeitakin meriittejä urallaan, voi vain todeta, että The Band -elokuvan jälkeen on tapahtunut paljon. Jotain on naksahtanut tai raksahtanut. En ole koskaan ollut mikään dylanisti, eikä tämä elokuva minua sellaiseksi tee. Claptonia, John Lee Hookeria etc kuuntelen mieluummin khyl... ja sitä Muddy Watersia. Entäpä kaikista uniikein bluespioneeri, Robert Johnson (Crossroads/Devil Blues...)- sitä vaan ei voi ohittaa. Pieni tarkastus imdb:stä: Scorse alottanu uransa jo liki 20 vuotta ennen The Lazt Walssia. Kyseessä on siis vähemmän harkittu syrjähyppy...

 

Pyytän täten vielä saata huomauttaa, että minä en katkassu puhelua. siirryttyäni mönkkäriturhakkeella residenssini patiolle, olin valmis jatkamaan keskustelua, mutta olit sulkenut yhteyden. ymmärtääkseni sait kattavan vastauksen tiedusteluusi "mitä sulle kuuluu" - hetken kiireistä puhetta, sitten pari minuuttia moottorin pärinää. Jos puheluyhteys olisi jatkunut, olisin ehkä jaaritellut niitänäitä pidempäänkin. uskoakseni jo muutaman minuutin jälkeen yllämainittua elokuvaa katsottuani olisin langettanut siitä lopullisen tuomion: "youtubesta tän kaiken näkee vaivattomammin"... ja paljon enemmän - aidompaa tavaraa!

 

Tulipa sitten katotuks muuan dvd-elokuvakin. "Sideways". Mukahumoristinen romanttinen komedia. Kaikesta päätellen ohjaaja Alex Payne on afro-amerikkalaisen isän ja puertoricolais-haitilaisen äidin muslimiäpärä. (tämä täytyy tarkastaa).. Tuskin kukaan muu osaa hahmottaa jenkkiläisiä kliseitä niin pirullisen tarkasti kuin juuri mainitunkaltaisen maahanmuuttajataustan omaava älykkö. olen tietysti väärässä, mutta raivoissani, että olen jällen kerran antanut wasp-populismin valua silmieni kautta aivoihini.

 

No, tää nyt oli vaan tällasta "läpähköä"...