...on kallista nykyisin. Perinteisin opiskelijaherkun, tonnikalan kallistuminen kun on tuplaannuttamassa patenttiriidan Applen kanssa. Ko. riidan loppuminen sisältää patenttien ristiinsitoutumisen samoilla ehdoilla kuin teknologiayrittäjien arkipäivässä olleet kompastuskivet. Kaikki mielenosoitukset maassa on tukahdutettava sulkapallossa otellen. Venäjän vaalit ovat saaneet pikayhteyden miliisiin. Asemilla päivystää myös pommikoira. Jo kaksi kappaletta ihmisiä on tilanteesta ärsyyntynyt.

Turistibussi paloi pahoin ja romaneja on häädetty. Myös heistä tuli tärkeät ystävät. Samoin muotoutuu etelässä muutama kumpupilvi. Lienee Venäjän puolella. Vilkaistaampa sitten huomista säätä laajemmin: Boston tasoitti tulokaspelaajien maalikimaran. Kovin moni ei uskonut että edessä on nyt seitsemäs, taatusti isompi ottelu.

Laminaattia keittiön astianpesukaapin ovissa. Koirat ovat hiljaa. Jyrki Katainen on tiukka jätkä vaikka onkin väärästä puolueesta. Mikä on oikea puolue? Ehkä vihreät, Ode Soininvaaran puolue tai keskustan joku edustaja. Kuka? En tiedä. Miks musta tehtiin tämmönen? Pakko kuitenkin yrittää. Missä on mun pitkä, jotenkin punertava, rasvainen hiplaustanko?

Erkki Huittinen on esillä sijoittajien vastuun kautta, koska Kreikan asparmaatio on näiden edellämainittujen sijoittajien vastuuun lisäksi ankarasti vastaan sitä, että vakuuksia yleensäkin - esimerkiksi viiden perheyritykse kautta - annetaan. Varsinkin syvällä olevat yhteiskunnalliset piirteet hallisevat ja niitä, joita on vaikea ruveta muuttamaan. Siinä tilassa on vaikea juuri nyt ruveta rakentamaan luottamusta. Nuoriso ei näe kovinkaan ruusuisena tulevaisuutta. Ei oikeastaan ole, juuri tuoreet työttömyysluvut ovat jääneet pienemmälle huomiolle. Miten se näkyy katutilassa? Suljetuin liikkein, jotka eivät säästötoimien ohella ole halukkaita kulutukseen.

No mitä Jumala? Haluis laittaa teeveen päälle? Okei mä kävin kattomassa Big Brotherin nettisaitin että mitä sinne kuuluu. Kaikki puhuu telkkarissa! Työkaveri istui siellä ja olisin oksentanut koko annoksen ulos. Ehkä itseäni siteeraten: suurin on rakkaus. Ja sitä meillä on, onneksi ja sen eteen teen töitä, yritän kuntoutua ja parantua jotenkin ja johonkin asteeseen, vaikka se onkin vaikeaa ja hyvin hidasta. Kuka se oli joka mikä olin, jumalauta?

Kaikkein suurin ongelma on että Venäjän voimakaksikko saa puutteelliset maanjäristysselvitykset. Tanner tärisee ja siellä voi aktivoitua kahdet seismiset, ennen rakennulupaa saatavat siirroslinjat nyt just sen edellämainitun seismisyyden osalta. Tutkijan kritiikki otetaan tyynesti vastaan pakkohoidoin otettujen vanhusten eduskunnan käytävillä, itseään sitovien naisteologien omia vaatteita käyttävien kalastajien parissa.

Toiminta alkaa olemaan kyseenalaista. Työryhmä on istunut jo kuusi vuotta. Se on kohdannut aina vastustusta. Vesipisaroita lähipäiviksi! Vilkasta toimintaa etelämpänä. Shit happens. Perjantaina ammuttiin taivaalle iso raketti. Vain yleisistä kiistoista koskien keihäänheittäjien vammoja ja jokaista tuotettu tonnia kohden sovittiin. Päiso.töksellä tuli elokuussa iso vamma pakaralihakseen, Välilevyn pullistuma oli yllättävän iso.

Ja vielä, kaiken lisäksi, kuka on Kesmö? Se on se joka metelöi yläkerrassa taas. Kiljuu kurkku suorana, se huono huora. Ja huutaa takaleuka ojossa. Sitäpaitsi, en aja pyörällä. Hienolla Insera Reflexillä, joka myydään pois. Kauas pois. Hitaasti, itseään hilaten, takaa kovaa, ja eteenpäin. Ja suurin maailmassa on rakkaus. Jotkut suorastaan metelöivät kerrosta ylempänä. Sanoisin että Hyi. Ja sanonkin.