Katariina Kaitue ja Puntti Valtonen pistivät Pölösen päivässä-purkkiin -rainassa kelpo kohtaukset tyhjilleen jääneessä läävässä. Arvatenkin jossain päin Pohjois-Karjalaa. Mitä onkaan jäänyt tekemättä tämän ainokaisen elämän aikana! En ole juonut kaljaa auringon nousuun. Siis niinku Pohois-Karjalassa. Monessa muussa paikassa on kyllä tullu rötjättyä ja röpöteltyä, mutta ei Pohjois-Karjalassa. Siis niinku aamun ja auringon nousuun; Tosin joskus vuonna 77 olin Iisalmessa aikalailla horttokaalot humeetissa. Mutta se on kyllä Savon puolella se Iisalmi... Voiko sanoa menettäneensä jotain korvaamatonta, jos ei ole kokenut Pohjois-Karjalassa sellaista, minkä kokemista ei ylipäätään voi pitää erityisen kiitollisena ja palkitsevana? Vai kuulenko vastaväitteitä tyyliin: "...alkoholituotteilla aamuyön pikkutunneille hankitulla sekavalla humalahakuisella juomisella aiheutettu seuraavan päivän samea ja mittääntekemätön olo kuuluu suomalaisen miehen - ja miksei myös naisenkin - elämään kuin pää vetävän käteen..."

 

Ei sitä morsianta saata rumaksikaan sanoa. Valkean pitkän hunnun kulku punaisella matolla oli kuvattu ylhäältä. Kuin lokin paskaa olisi vedetty veressä. Ei vaineskaan. En ole aivan varma. Jospa se matto oli musta, ehkä morsian oli pukeutunut violettiin pukuun ja huntuun. Mitä! Sanoiko joku "laahus". Mikä se sellainen laahus mahtaisi olla. En kyllä ole pätkääkään kiinnostunut  kuninkaallisten häistä, satuinpahan vain näkemään ohimentyään Emmauksen Tien jälkeen ykkösellä ennen iltauutisia pätkän Monacon häitä.  Ehei... ei tosiaan. En ole varma oliko kyseessä Monacon pirskeet, aivan sama, ties vaikka Marokon sulttaanin sadaskahdestoista morsian. Miksi just 112. No siks kun se on hätänumero, paitsi että Markokossa siitä numerosta tilataan lisää panostettavia ylilatautuneille kalifeille, heimopäälliköille sun muille sulttaaneille.

 

Sitten uutisissa sanottiin, että helteet päättyvät ukkosiin. Mutta itse säätiedotuksesta sai kyllä käsityksen, että lämmintä tulee piisaamaan. Eukonkannossa oli kisattu ja Wimbledonin naisten finaalipelissä oli saatu yllätysvoittaja. Mutta ei mittään. Niin kauan kuin vain lestojen suviseuroissa on enemmän väkeä kuin pääkaupunkiseudun sateenkaariväen "persu-vasten-persua-pump-pump" -kulkueessa, maailma on mallillaan ja voi sanoa: "Valtakunnassa hieman ontosti, mutta kaikki hyvin."