"Otetaan nyt aluksi hella. Ollut käyttämätön... öö tota... useamman vuoden. Tai no, käyttö ollut vähäistä. Televisio. Hampaita pestessä katsonta. Haha: katsonta - catpaska – kissansonta. Joskus pidempäänkin. mm Huuliharppukostaja -elokuvaa hevosten määrästä käytyyn keskusteluun ja sitä seuranneeseen ammuntaan saakka – ei ihan puolta tuntia kumminkaan.

 

 

 

 

Ruskealla pirtinkalustepenkillä raidallinen pyyhe, pyyhkeen päällä näppyläsormikkaat, ikh 4 tusinaa kympillä. Siinä vieressä, taustemmalla arkistokaapissa kissa osoittaa sormella otsaansa, toisella yläilmoihin. Halpa kohdevalaisin, nipistinotteella nurkan pöytävanerissa, kaksi sisäkkäistä apsimukia, matkamuistoja pohjolasta, naavaa ja jäkälää, ehkä muutama kuitti ja käytettyjä hammaslankoja kirjansidontatarpeisiin, sano...

 

 

 

 

Mukeissa myös paljon janoja ja vektoreita. Tartutaan niitä niskakahvoista. Lasketaan elävänä kiehuvaan veteen. Sitten kun luut irtoavat lihoista ja nahasta, heitetään virtaan. Se vektoriluu, joka tangentiaalisesti poikkeilee vastrarannan kiiskeen, jonka silmästä kimmahtaa ylävirtaan, lähetetään puukottajan selkäytimeen.

 

 

 

 

Jeesusteippirulla, vielä pätkä jäljellä. Järkkärin käyttöohjeita, lukemattomia - kuinkas muuten. Pirtelökoneen pakkaus kaukosäätimen alla, "in homes since 1948". Raamattu ja jokin toinen kirja. Jukolan viestin kartat 1992 ja 2011.

 

 

 

 

Mitämitä, Videokasetteja! Onko enää nauhuria, taitaa jossain pölyn peitossa... no, kasetteja voi mössätä salaatiks ja niistä voi naudanlantaan sekoittaen tehä rakennusharkkoja... tai sellaisenaan masuuniin... se on luomuvoimaa!

 

 

 

 

 

Keittiötuoli, viallinen... pitäis korjata. Tyhjä jäätelörasia, muovinen. Jääkaapista siihen hapankaalia ja reppuun. Tiskiharja. Palkkioksi vanhan, hyväksi havaitun ruuvimeisselin pelastamisesta ryömän partaalta, muovipinnotteisella sähkökaapelin kuparisäikeellä. Sellanen kankea lanka, jonka voi taivutella mieleisekseen.

 

 

 

Teepusseja. Niin harvoin tulee tsajut keitettyä, vaikka teessä kuulemma on kofeiininkaltaisia vaikuttimia kuin kahvissa konsanaan. Punariisikuurin jämät kolesteroolihoitoa varten. Usko plaseboon horjuu. Mihin täällä muuten uskoisi. Kreationistit kyseenalaistaa evoluutioteorian: Se on vain teoria. Mutta kreatsionitseja ei sovi kyseenalaistaa: Tehän olette vain kreationisteja - ja väärässä.

 

 

 

 

Kiiltoliima. Kosteudenkestävä puuliima, erittäin tarpeellinen "juttujen" tekemiseen. Riisi ohra luomu ryyni soija lese rouhe. Saavi, päällä lastulevy. Siis aivan tosijämäkkä läppärinsäilytystaso!"