24 11 la 2012
11:23
Mukava kellonaika! Mielenkiintoinen päivämäärä!

Kuukausi jouluaattoon. Mikä latteus! Okei, pistetään kellonajasta paremmat päättelyt: Sehän on pelkkää rokkia! yyy - yyy -- kaa - koo!

Katsoin ylexin tallentamaa mokomaesitystä (joensuun kerubi). joku suvun nuorista fanitti Mokomaa... ööö... tota... olisko... kymmenisen vuotta sitten. Ei sentään, ehkä jotain viis vuotta sitten.

Järkyttävä panssarivaunuja ja jäänmurtajia murskaava meluvalli, jonka huumaamana yleisö elämöi kaatuillen rajusti ympäriinsä.

Mitä bändille kuuluu nykyään. Marko Annala, silmälasipäinen karvanaama, vegaani absolutisti, rajuimman äärellä - sen ytimessä. Suomalaisuuden sanansaattaja siinä missä joku Sibe- tai Topelius, galleenit sun muut...

Mutta valitettavasti - anteeksi keski-ikäisyyteni - en vaan kestä. Kelaan ja selaan sieltä täältä; Lopun “Saatanan Kukko” -biisiä enemminkin.

kyllähän tää jonkin.... vaikkapa Oskar Merikannon kesäillanvalssin jälkeen jompii ihan kummasti, mutta miten sen nyt sanois... mattona mättö on... jotenkin turruttavaa... Se muuten on se Oulun merikantojuttu ihan eri keissi kuin tää oskar tai aarre tai ukri. Reijo oli tehtaanjohtajuuden lisäks kulttuuripuolen aktiivi. Lauloi ja soitti viulua. Niin muistan jostain lukeneeni. No, wikipediastapa tietenkin, saatana. Pthyi wikipedia, yäk ja stna... kuka ääliö kehtaa tunnustaa wikiä käyttävänsä. tyhmä pastissi tietenkin. Mikä onkaan pastissi. En tiijä, enkä aio ottaa selvää, tuli vain sellanen sana mieleen, kivempi sanoa pastissi kuin paska tai tissi tai paskatissi, sontautare...

Mutta mitä oli sävelradio 60 -luvulla. iltatuulenviestejä, katrihelenaa. Ai että miten maukkaasti siihen kontekstiin nappaa Mokoman takatalvi tai saatnan kukko! Suosittelen. Rempseästi pöllähtää tukkoinen taju!

Muuten, nyt kun eletään sitä mayojen maailmanlopun vuotta, vuosiluku 2 0 1 2 on erinomainen lähtölaskenta: “Kaa - noo - yy - kaa! KA - BOOOM!”

ei mittää... katellaan... nyt muuten soi sibben valse triste