Hyvin tavallinen puolue eli HYTAPU on hyvin tavallisten ihmisten hyvin tavallinen puolue. Kaikki puolueessa on hyvin tavallista: ihmiset, eläimet ja tavarat. Hyvin tavallisten ihmisten puolueessa puhutaan hyvin tavallisia asioita hyvin tavallisesti ja hyvin tavanomaisella äänellä.

Kahvitauoilla juodaan hyvin tavallista kahvia hyvin tavanomaisista kupeista ja syödään hyvin tavallista kahvileipää. Kävelyaskellus ja käden liike on puolueen kannattajilla hyvin tavanomaista. Samoin kaikki vaatteet, varsin tavallisia. Hyvin tavallisilla on oma puoluelehti ja sen lehden nimi on Hyvin tavallinen lehti. HYTAPU kokoontuu hyvin tavanmukaisiin aikoihin puoluekokouksiin joissa keskustellaan hyvin tavallisista asioista hyvin  tavanomaisin äänenpainoin.

Puolueen johdossa on hyvin tavallinen henkilö, jonka nimeä ei kukaan muista koska hän on niin tavallinen. Hänen sihteerinään toimii eräs Pirjo, joka hänkin on hyvin tavallinen - yhtä pientä poikkeusta lukuunottamatta. Hänellä kasvaa ylähuulessaan pienet vaaleat viikset. Ne ovat tuskin näkyvät, mutta ne ovat herättäneet siinä määrin närää, että häntä on tiukin äänenpainoin vaadittu erotettavaksi puolueen. Muutoin puolue ja sen jäsenistö on hyvin tavallista ja tavallisia.