Neljän miljardin valovuoden päässä musta aukko syö tähteä. Tänne meille sieltä tulee terveisiä gammasäteilyn muodossa. Mitä siellä tapahtuu juuri nyt. Siellä neljän miljardin vuoden päässä. Joko on tähti syöty. Se gammasäteily on ihmiselle vaarallista. Myös syöpäsoluille. Jotta säteilyn vaikutusta pystytään hillitsemään, tarvitaan paksusti lyijyä, vielä paksummin graniittia tai sitäkin paksummin betonia.. Oikeastaan jatkuvasti pitäisi elää lyijyvuoratussa graniittibetonibunkkerissa. Elämä on vaarallista. Tähän mennessä juhannuskekkereissä menehtynyt jotain seitsemän tai kahdeksan ihmistä. Kun loppukesällä alkaa loput juhannusruumiit pulpahdella pintaan, päästään sinne normaaliin parinkymmeen kalmoon.


"Why won't you eat your feet?" Kyllä. Niin se laulaa. Lintu. Olen ainakin varma siitä "iit - fiit" osuudesta. Voisihan värssy alkaa saksaksi sanalla "wie". Mutta kun nyt stupidilla lukiosaksalla yritän kääntää kyseisen lauseen saksaksi, "wie können Sie nicht Ihren Fuss zu essen haben?", voin olla ainakin varma, ettei lintu tolleesti vislaa. Ei sitten sinne päinkään. kyllä se on mieluummin englanninkielellä kun laulellen laittelee, "why won't u eat your fiit... (ööö tuotas: feet)" Sitäpaitsi "miksi" on saksaksi warum, ei wie, tulipa sekin kerrattua, kiitos googlen kääntäjä!

 

 

 

Kuorma-auton kokoinen asteroidi on huomenissa täällä. Käykö se kääntymässä maan vetovoimakentässä. ottaa vauhtia uudelle kierrokselle vai...? Jos se kohti lopsahtais, olis vähän niinku arpapeliä, kuka alle jäis. Minkä verran ehtii kärtsähtää ilmakehässä... kuormurin kokoinen... kyllä siitä piisaa maan kamaralle asti joltinenkin murikka. Minne se vois pudota? Pacific Ocean, Himalaja? Atlantin Valtameri? Ulan Bator, Amazon, Sahara, Antarktis, Times Square, Tour de France? Mutta Suomeen... tokkopa sentään...

 

katellaan...