Hieno juttu. Piirustelun tason nostamisess ei meikäläisen kohdalla ole viimeisen neljännesvuosisadan aikana tapahtunu juuri edistystä. Se on tietenkin tavoitteena. Mutta on ehkä toivoton sellainen.

 

Se, että kiittelet kehuista, kuulostaa huolestuttavalta. Tiedät varsin hyvin, että ilmiö, jota kutsutaan kehumiseksi, on kuin viritetty räjähde - sen suhteen on oltava äärimmäisen varovainen. Kehuminen pruukaa usein oleen vittuilua, anteks vaan tuo kauhea sana... sovitaan että tarkoitan vittuilulla ilkeilyä, naljailua, irvailua, nälvimistä. Sellainen ei suinkaan ollu ajatuksenani saati taka-ajatuksena kommentoidessani viimeaikaisia piirroksiasi. Kommentaari tuli ihan vilpittömästi, siis tarkoitin mitä kirjoitin.

 

Tuo viimeisin piirroksesi  pakottaa esittämään muutamia kysymyksiä: Joko on kehystämö ja galleria varattu? Tollasia 10 - 20 kpl, tulostus/vedostus kokoon metri x puoltoista, kehyksiin ja näyttely on valmis.

 

Iipatista vielä: Olen kuullu että sellasia on, en ole koskaan kokeillu. Kiinnostusta tietysti olis, siitä huolimatta, että asennoidun äärimmäisen varauksellisesti apple-fanien uskonnollista fanaattisuutta lähentelevään idiotiaan. Ja tällähän en tarkoita Teitä, parahin hra Toveri, saati Teidän Rouvaanne. Pieni yksityiskohta iipatista kiinnostaa: onko siinä paineentunnistus? onko piirtokosketus pikselitarkka? Enempää en tästä jaarittele, ettei koko tyhmyys näyttäytyis kaikessa alkeellisuudessaan.

 

Ehdotus: Jos ja kun pääsiäisenä tuletta Sjärvelle, ota se iipatti mukaan ja esittele se mulle!

 

Okei, pistän tähän yhen otuksen, jollasia meikän kämmäriltä putoilee melko vaivattomasti. Vaikka tätä piirtäessä en ole liiemmin ajatellu vaikkapa Syyrian tilannetta enkä israelilaisten bunkkeriohjuksia, kaikki sellainen lienee kuvasta aistittavissa. Meinaan, että jos kuva toimii, katsoja täydentää sitä oman mielensä ja omien mieltymystensä mukaan. Niinku entinen hippi sen sano: "...mihinkään en pyri, mä vaan kelaan..."